Allmänt

Som att stoppa fötterna i kolsyrat vatten

Välmående har många olika kompontenter och man brukar bla tala om sociala, ekonomiska, psykologiska och fysiologiska faktorer för att få en helhetsbild av vad som behövs för att en människa ska må bra. Motion och hälsa har en väldigt stor del i detta och ger stor effekt både inom det psykologiska och det fysiologiska. Det blir mer och mer tydligt och även praktiskt utnyttjat av bla läkare och psykologer att använda motion i stället för medicin i tablettform för att bota mentala sjukdomar som depression och nedstämdhet.

Att träna och röra på sig är en jätteviktigt del av välmående, men så behöver vila och återhämtning få sin del av kakan också så både kropp och knopp får en chans att ladda om. Det finns en anledning till att yoga och meditation har blivit så populärt som det är, för många går på helvarv hela tiden och hjärnan får aldrig vila. I Portugal testade jag en väldigt udda form av avslappning, nämligen fiskfotbad! Ni har säkert sett bilder på det när folk stoppar sina fötter i stora vattenbad där små fiskar simmar runt och sen sätter sig på fötterna och äter upp döda hudceller. Det var grymt häftigt och jag satt i 15 min och var verkligen helt uppslukad av det som skedde nedanför mig i vattnet. Snacka om att vara “in the moment” så det var totalt mindfulness.

Glöm inte att tillåta dig vila. I dag har det nästan blivit något fult att lägga sig och sova en liten stund på dagen eller låta disken och tvätten vara och bara ligga still i soffan. Ibland är det faktiskt helt ok att ligga och läsa en bok i stället för att städa huset. Eller hur?

 


Du kanske också gillar

1 Comments

  • Svara
    Sig
    29 september, 2017 at 14:36

    Håller med, återhämtning är SÅ viktigt. Både efter jobb och träning.
    Jäklar vilka härliga bilder. Love it. 🙂

  • Lämna en kommentar