Recept

Sockerfritt bananbröd

Jag kanske har delat med mig av det här receptet förut, men det är så otroligt gott så det tål att upprepas. Bananbröd är både saftigt, sött och nyttigt och du behöver faktiskt inget vitt socker då bananer är söta nog i sig själv. Det passar utmärkt till både frukost, mellis och fika.

Du behöver: 3 bananer, 3 ägg, 4dl havremjöl, 3tsk bakpulver, 2tsk vaniljsocker, 1dl mjölk och 100g smör.

Så gör du: Blanda all torra ingredienser i en bunke. Smält smöret och blanda med äggen och mjölken. Mixa bananerna till en fin smet. Blanda ihop allt och baka i nedre delen av ugnen på 175° i 45 min. Toppa gärna med lite nötter och frön!


Du kanske också gillar

2 Kommentarer

  • Svara
    Ingela
    5 september, 2017 at 10:46

    Antar att det är mjöl du menar, 1 dl?!
    Provade igår, men misslyckades helt med detta recept.. banankaka är nog inte min grej..

    • Marie
      Svara
      Marie
      9 september, 2017 at 19:09

      Jag såg idag att rättstavningen hade ändrat havremjöl till havremjölk!!!! Det ska naturligtvis vara 4dl HAVREMJÖL. Redigerade inlägget idag.

    Lämna en kommentar