Allmänt

Sluta förlöjliga oss kvinnor!

Det här inlägget kanske inte direkt har med träning och motion att göra, men det har verkligen med kvinnors självbild och hur vi målas upp i samhället att göra. Jag blir så förbannad när jag ser reklamfilmer där kvinnor målas upp som om vi inte har något annat att göra än att typ få orgasm när vi ääääntligen får sätta våra tänder i en chokladbit medans vi promenerar igenom parken i stan. Eller att vi vrålar rakt ut i frustration och skräck när solkrämen lämnar gula fläckar på våra vita kläder.

Sluta förlöjliga oss kvinnor!!! Vi har faktiskt mycket bättre och framför allt mer seriösa saker att fundera på än hur vi får våra ben så lena och nyrakade som möjligt (för det avgör ju tydligen hur hela våran dag blir) och vilket sköljmedel som får oss att studsa omkring i ren glädje. Och vem står inte och smeker sig som en vild amason i duschen när vi får löddra upp en snuskigt fräsch tvål!?

JAG får en kick av att få träna. JAG får en kick av att se mina muskler växa och klara av saker som jag inte trodde de skulle göra efter två barn och en avslutad idrottskarriär. JAG blir superglad av att se mina barn friska och använder inte ens kroppstvål för det är totalt onödigt och bara torkar ut huden. JAG får en kick av att ha kort hår (screw you champooreklam, långt hår är inte allt!) och JAG sitter uppgosad i soffan i mina mysbyxor utan smink och tuggar diskret på en bit mörk choklad. Inte fan hoppar jag omkring som en idiot för att jag äääääntligen får käka choklad.

Women can, and I will! Vi är inte meningslösa varelser utan riktiga drömmar och mål som roas av något så simpelt som en ny diskmaskinstablett. Nu jäklar tjejer så går vi ut och dominerar!


Du kanske också gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Tarzan
  29 augusti, 2017 at 07:39

  Ta det chill! 🙂
  Livet leker och överdramatisk reklam är ju inte ens en piss i nilen.
  Det går inte att lalla runt i samhället och skylla allt på reklam och porr.

  Frustration där emot kan ju brusa upp en hel del kaos mellan folket.
  Alla får leva som de vill, men då bör man ju också förstå följderna av att oliktänkande ska stå ut med varandra.
  Man kan ju peta runt i det mesta, det ska vara si och så. Rätt och fel, udda val, skeva val, manipulerade val. Alltid är det någon som ska stå över en och gasta.

  Hur vill du ha det perfekta samhället då? 😉
  Shot!

 • Svara
  Sig
  29 september, 2017 at 14:48

  Taaaack för det inlägget! Oftast går det att bara skratta åt korkad reklam, rycka på axlarna. Men ibland måste en få ryta ifrån. Hur ska vi annars komma framåt, om ingen säger till, att “nu får det vara nog med detta trams, nu är det dags för en förändring”?
  Tack för en bra förebild. <3

 • Lämna en kommentar