Allmänt

Jag sprang ifrån den jävla ångesten

För lite mer än en vecka sedan så fick min vardag ett helt nytt format. En onsdag eftermiddag ringde telefonen och en rektor på en gymnasieskola ringde och frågade om jag ville jobba heltid som vikarie. Eftersom jag inte hade något jobb på gång under hösten när gymmet är nerlagt så tackade jag ja, och fick redan dagen efter pendla ca 7 mil mot en ny framtid.

För de flesta skulle det här vara lite lagom stressigt och pirrigt när man hamnar i en situation där man absolut inte varit förut och får lära sig allt från scratch. Men om man har HSP som jag har blir det här enormt mycket stress som ska hanteras. Som tur är så är min make lärare sen flera år tillbaka så han har kunnat både stötta, lugna och hjälpa mig att komma in i läraryrket. Men i helgen så kände jag ändå att psyket var totalt överladdat och i morse kom ångesten över mig som en ilsken våg och humöret åkte raka vägen ner i bott och allt kändes totalt värdelöst.

Vi hade planerat att gå hela familjen till Fröjevi, Frövis idrottsplats, och trots att depressionskänslorna rev i mig som en ilsken björn så tänkte jag att fan heller, det här anfallet ska inte få vinna över mig. Så tightsen och löparskorna åkte på och vi gick iväg. Jag VET att träning kan få de allra negativaste tankar att vika hädan, och så gjorde även detta träningspass. Jag mosade 400m-intervaller med maken så svetten sprutade, och när jag efter tio rundor ramlade ihop på gräset så mådde jag skitbra!

Träning och motion är dunderpiller mot ångest, depression, tvivel och flera flera negativa känslor/tankar. Efter att ha lidit av förlossningsdepression i ett år och sedan en hormonspiral som gjorde mig totalt psyko nästan ett år till så har jag gått igenom det mesta i känsloväg. Jag vet hur det är att leva i en värld där allt som sägs och ses uppfattas som negativt och anklagande, där minsta lilla grej kan få dig att vråla rakt ut. Det enda som kunde få mig att känna mig någorlunda normalt denna period var att få gå iväg och träna.

Träning kommer alltid vare en del av mig. Jag behöver träning för att må bra och känna mig balanserad. Känner du att det negativa håller på att ta över så knyt på dig skorna och gå i alla fall ut och gå. Det räcker för att lösa upp ångest! Sätt dig själv först och se till att du får det du behöver för att må bra.

I’m here for you. Muskelmorsan.


Du kanske också gillar

1 Comments

  • Svara
    anki andersson
    20 augusti, 2017 at 19:19

    De är bästa medicinen??de är bevisat gång på gång kramar till dig fina kvinna

  • Lämna en kommentar