Allmänt

När min HSP ger sig till känna

Jag börjar med att be om ursäkt för att bloggen har blivit så dåligt uppdaterad på senaste tiden. Vi har flängt runt på massa semester och jag har fixat med ny hemsida för min massage. Jag är väl en typiskt periodare som verkligen går in för en sak ett tag, och sedan blir det något annat. Men nu ska jag försöka väcka liv i bloggandet igen för det är ju så kul!

Jag och familjen har som sagt varit på en rejäl semestertripp under en vecka som började i Leksand Sommarland med mina föräldrar samt bror med familj. Grymt kul grej och sedan åkte jag och min familj vidare upp mot Umeå där makens syster med familj bor. Vi gjorde något kul varje dag och bodde på flera olika hotell. Med andra ord, sämre sömn och mycket annan mat än vad jag är van vid.

Jag kände sista dagen att jag verkligen verkligen var helt slut mentalt efter all stimulans, och eftersom jag har HSP, högkänslig personlighet, så kan det orsaka en liten kollaps. En person med HSP förstorar alla intryck och hjärnan bearbetar saker på ett helt annat sätt och grejer som ljud, bilder, filmer och andra människors situationer blir så djupt inpräntade hos oss så man reagerar väldigt starkt på saker som inte alls behöver ha med en själv att göra. Om jag tex ser en film där många karaktärer mår dåligt så kan det få mig själv att må dåligt i flera dagar. Masjävlar var en sådan film!

För att ladda om mentalt så har jag väldigt stort behov av att få vara helt själv och liksom “rensa” systemet och landa. När jag inte riktigt hade möjlighet till det under en hel vecka så slutade det i lördags med en saftig migrän. Jag var inte ett dugg förvånad för jag kände att det hade blivit alldeles för mycket, även om det var roliga grejer vi gjorde. Så det fick bli några dagar med mindre träning, men nu är jag igång igen och ska försöka förmedla lite inspiration till er igen!


Du kanske också gillar

Inga Kommentarer

Lämna en kommentar