Träning

8 övningar med ett redskap

 

Att jag är en sucker för kettlebells vet nog de flesta vid det här laget, men det är för mig det ultimata träningsredskapet som täcker alla behov både i form av styrka och kondition. Kör du tunga redskap så får du styrka och kör du lättare med många repetitioner så får du kondition. Ska man dessutom gå in på utseende så är det just kettlebell som har format om min kropp totalt efter två graviditeter.

Jag älskar att utföra min träning i tabata-format för det ger både styrka och kondition. Här är en bra cirkel som höjer pulsen rejält och pressar framför allt axlar rejält och benen. Den första övningen är en riktig killar för just axlarna och flåset går upp rejält! Varsågoda att testa, kör hårt!

De 8 övningarna är:

Utfallssteg framåt med armpendling

Raka mark enbens

Ryggliggande knäindrag

Utfallssteg sidan med armdrag

Utfallssteg bakåt med byta under låret

Benböj följt av armcirklar runt huvudet

Utfallsteg med rotation ut över låret

Situps med press från naveln

 


Du kanske också gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Madeleine Bäckström
  8 juni, 2017 at 19:02

  Tack för inspiration. Hur många repetitioner gör du av varje övning?

  • Marie Nordahl
   Svara
   Marie Nordahl
   9 juni, 2017 at 20:56

   Hej Madeleine! Jag räknar inte repetitioner utan utför övningarna under 20 sekunder. Så vissa övningar kanske jag bara hinner med 7-8 st medans jag hinner upp mot 14-15 st på andra! 🙂 Tack för att du läser min blogg <3

 • Svara
  Veckans bästa blogginlägg | Hälsa & Fitness
  9 juni, 2017 at 12:30

  […] Här hittar du blogginlägget […]

 • Svara
  Anne-maaria
  10 juni, 2017 at 01:30

  Underbar övning nu när man jobbar o inte längre har tid att gå på gym.. kettelbell skall inhandlas o träning utföres hemma ☺❤

 • Lämna en kommentar