Allmänt

Älskar att röra om i manlighetsgrytan!

I helgen var det som bekant bloggträff i Norrköping och både vi tjejer som bloggar för Hälsa och Fitness samt grabbarna från herrtidningen Fitness for men var på plats för att bränna av ett saftigt träningspass, käka gott och snacka träning, kost och livet.

Pischa startade igång oss med en rolig och nytänkande uppvärmning, och sedan var det dags att sätta igång med själva passet. Först fick vi lite tips och tricks om hur man tränar upp sig för att klara av handstående, och efter det började tjejerna forma till ett cirkelpass.

Jag kikade runt lite och funderade vart alla grabbar tagit vägen. Som en typiskt nidbild av “grabbar på gymmet” så hade de försvunnit in i rummet där hantlar och skivstänger fanns. Något i mig gick igång direkt och jag tänkte att fan heller att de ska få vara ifred där inne! Varför ska bara grabbarna lyfta hantlar och skivstänger, och tjejerna köra gruppträning?

 

 

Jag trampade in i rummet med bestämda steg, slet tag i ett gäng hantlar och haffade första bästa karl som var i min närhet och sa typ “Nu ska du köra överkropps-tabata med mig!”. Det visade sig att jag hade haffat supertrevliga David Martini Calmén som berättade att han spelat hockey i Allsvenskan i yngre år.

Enough said, jag körde på som satan med mitt berömda tabatapass enbart för överkropp med hantlar (som jag knäckt ett antal killar/karlar med) och precis som många andra så fick kära David kämpa på rätt bra för att hänga med. Jag njöt i fulla drag och tyckte att den manliga arean hade fått en liten rosa klick. Vi hade jättekul och båda var dränkta i svett när vi var klara.

Jag menade absolut inget illa av min lilla aktion, men av någon anledning så kan jag inte låta bli att kliva in lite i herrarnas “värld” om jag får chansen. Vi behöver blanda oss på gymmen för att dela erfarenheter, spana in övningar, bryta gamla mönster och skapa nya. Jag hade skitkul, och de andra grabbarna roade sig med att ta kort på stackars David som blev plågad av bloggtjejen bredvid.

Våga ta för dig på gymmet om du är tjej! Du kan bli väldigt positivt överraskad över den respons du får, uppskattande kommentarer, nyfikna frågor om din träningsbakgrund, utbyte av idéer osv. Kliv in i “manlighetsgrytan” och rör om så kan det bli riktigt kul!

 

Härliga tjejer på ett härligt cirkelpass.

 

Tack David för ett bra pass!


Du kanske också gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  Katarina
  11 april, 2017 at 08:53

  Så rätt och så bra!

  • Marie
   Svara
   Marie
   11 april, 2017 at 16:59

   Eller hur! 🙂

 • Svara
  Ingela
  11 april, 2017 at 11:57

  Bra gjort! 🙂

  • Marie
   Svara
   Marie
   11 april, 2017 at 16:59

   Tack! Kändes både roligt och rätt. 🙂

 • Svara
  bella
  11 april, 2017 at 14:16

  jamen det är ju så här KVINNOR KAN…..

 • Lämna en kommentar