Allmänt

Svårt för ego-gymmare

När man driver ett gym så får man verkligen möte olika typer av människor. Vårat gym har blivit det s.k. “familjegymmet” vilket vi är mycket glada över. Det är god stämning, folk tar hänsyn till varandra, inga stölder sker eller förstörelse. Men så finns det en kategori som jag verkligen inte förstår mig på och jag kallar dem för ego-gymmare. De där som drar upp luvan och knappt visar ansiktet, har hörlurar med hög musik och frustar sig fram genom gymmet och tar plats, sliter och drar i all utrustning och lämnar sedan vikter kvar efter sig och dånar ut genom gymmet utan att så mycket som ens tänka på de andra i lokalen. Varför ska de göra det? Det viktiga är ju att de får sin träning gjort så musklerna kan svälla ännu fortare och bättre. Vem bryr sig att det kommer damer efteråt som passerat 60 och inte orkar ta av 15kg från en hög maskin?

Jag har lagt märke till att folk som tränar först och främst för utseende har en tendens att vara väldigt egoistiska i gymmet. De är där för sin egen skull och om de så måste knuffa bort någon som tränar med den allmänna hälsan i åtanke så ska de få sina reps gjorda för just den muskeln just den tiden just den dagen. Det är synd att många har snöat in sig på att träning är för utseendets skull och inte för hälsan och välmåendet. När fokus ligger på att få musklerna att svälla så fort som möjligt så verkar det som om andra människor helt plötsligt inte betyder någonting. Varför inte slappna av och vara glad över man har en frisk kropp som klarar av att träna och röra på sig, och glädjas åt att det finns fler i sin närhet som tycker det samma?


Du kanske också gillar

Inga Kommentarer

Lämna en kommentar